Zpracování masa je pod přísnou veterinární kontrolou

Dvacet šest let na trhu, šestnáct vlastních prodejen a třetí největší porážka prasat v České republice – to jsou čísla, která reprezentují společnost Jatky Český Brod.Kvalitní vepřové a hovězí maso, které společnost zpracovává, lze koupit v jejích prodejnách a prodejnách Rabbit. Jatky Český Brod dodávají vepřové maso ze zdravých zvířat z českých chovů téměř po celé České republice a spolupracují s obchodním řetězcem Globus. Prodejny jsou v Českém Brodu, České Lípě, Golčově Jeníkově, Chotěboři, Jablonci nad Nisou, Kamenickém Šenově, v Kladně, Novém Boru, v Sadské, v Ústí nad Labem, Teplicích, Nymburce, Roudnici nad Labem a Hlinsku. Jatky Český Brod splňují všechny normy a předpisy platné v Evropské unii, zaručují opravdu zdravé maso, protože porážka a celý proces zpracování jsou pod přísnou veterinární kontrolou. Jatky navíc disponují vlastní dopravou, zboží se nikde nepřekládá a dostane se do prodejen bez zbytečných prodlev a čerstvé.

Moderní prostory jatek byly postaveny a uvedeny do provozu v roce 1996. Během let se areál výrazně rozšířil a zmodernizoval, zvětšila se i kapacita závodu. Společnost zaměstnává spolehlivé lidi, nakupuje zdravá zvířata, používá moderní technologie a výsledkem je maso vysoké kvality.Většina prasat se chová především pro maso nebo sádlo, porážková hmotnost je osmdesát až sto kilogramů, zvířata jí dosahují za pět až šest měsíců. Chovatelé zvířata krmí šrotem z obilnin, pečivem, vojtěškou a vařenými bramborami.

Vepřové maso má světle růžovou barvu, jeho svalovina je prorostlá tukem. Proto má vepřové maso větší energetickou hodnotu než například hovězí. Pro maso se pěstují plemena prasat Landrace a  Bílé ušlechtilé. Tato plemena jsou vyšlechtěna tak, že všechny vlastnosti masa směřují k co nejlepší výtěžnosti při dalším zpracování. Po samotné porážce se prase zbaví vnitřností a rozdělí na půlky. Ty se pak dále dělí na jednotlivé části s kostí a bez kosti.